De ervaringstent

ervaringstent

Wij zijn van nature ingesteld om uit het aanbod van prikkels om ons heen, onderscheid te maken wat voor ons belangrijk is en wat niet.

In deze tent echter kunt u ervaren wat het betekent als u omringd wordt door zoveel beeld en geluid, dat die selectie bijna niet meer mogelijk is. De hoeveelheid prikkels die in een keer binnenkomt is te groot om daarbinnen onderscheid te maken.

Het geluid komt allemaal op dezelfde sterkte binnen en de beelden zijn in stukjes geknipt en door elkaar geschud.

Dit geheel zorgt voor een gevoel van overspoeld raken. Het is een ervaring van 4 minuten waarbinnen u geen controle hebt op u de prikkels uit uw omgeving. Sommigen wordt het dan ook letterlijk teveel.

Klik hier om een filmpje van de tent te zien op L1TV

De belevingstent was voor een aantal cursisten toch echt wel een eye-opener, opeens realiseerden zij zich dat er gedurende de dag toch wel heel erg veel prikkels op je af komen.  Het levert daarmee toch wat meer inzicht en begrip op voor de termen prikkelovergevoeligheid en overprikkeling.Petra van der Meer, Consulent Vrijwillige Thuishulp.

Voor meer informatie over of mogelijkheden tot huren van de tent, kunt u contact opnemen met Mariette Essink NVA Overijssel.
(Zij hebben de tent overgekocht)

Cursus volgen? Bekijk het aanbod of de agenda